Нашите честоти

Get Adobe Flash player

SMS поздрави

sms-pozdravi

Слушай онлайн

Слушай с любимия си плейър

                     или ни слушай в tunein:

        tunein logo 2px

Новини

image 7188838 302

Продължава ремонтът на пътя от Струмяни до бъдещия граничен пункт с Република Македония - "Клепало". Остава да бъде проектиран и изграден последният 7-километров участък до граничния пункт. Хората от съседните села са доволни, че осеяният от години с дупки път до населените места вече е в много добро състояние.

magistrala dupnica 5

С 5 месеца предсрочно ще бъде пусната отсечката от магистрала "Струма" от Кресна до Сандански. Официалното откриване ще е след края на следващата седмица (преди коледните празници). В тази си част магистралата е дълга 23.6 километра и се включва в изградения вече лот 4. В по-голямата си част трасето на автомагистралата се развива успоредно на река Струма и сега съществуващия път Е-79, който изцяло ще се запази.

991-ratio-bansko-turizym

На церемонията по връчване на Годишните награди на най-голямата браншова организация в сферата на туризма - БХРА, Банско спечели приза за „Най-добър целогодишен курорт” за България. Наградата бе връчена на кмета Георги Икономов от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. В своето слово във Военния клуб в София, той сподели за целенасочената политика на местната администрация за налагане на богата палитра от летни музикални формати, които да привличат посетители през топлите месеци.

b70e7fce440a7493340085439013d7cb

Сандански се слави със своя климат и минерална вода. Градът получи награда в конкурса на Годишните награди в туризма, който е под егидата на Министерството на туризма. След оспорвана надпревара в категорията „Туристическа дестинация“ на 2018 г., община Сандански спечели престижната награда за втора поредна година, което затвърждава позициите й в туристическия сектор. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 11 декември. Голямо признание получи и Археологическият музей в курорта, който зае пето място сред 150 обекта в категорията „Изборът на българите“.

47576770 1368889819928863 2461968343188373504 n

Изложба под наслов „Коледна магия“ е продредена в библиотеката при Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ в град Петрич. Изложбата включва коледни картички с вълнуващи послания, написани през 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. Първата картичка е с клеймо от далечната 1947 година. Коледните послания събират в себе си благопожелания за щастие, разбирателство, любов и събират в себе си коледния дух, бит и традиции на нашите предшественици.

baba2423

Гражданска инициатива „Бъди човек“ стартира отново. Организаторите призовават всички желаещи да помогнат на социално слаби възрастни хора в община Петрич като дарят хранителни продукти до 19 декември в следните три пункта: офиса на Кеш кредит в Петрич на ул. „Княз Борис I” в делничните дни; през почивните дни в строителния склад след бензиностанция „Лукойл“, посока село Ръждак; също и в офиса на сдружение „Защото можем“ на ул. „Лазар Маджаров“ 10, етаж 2-ри.

tok2343242343

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 14 декември 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

991-ratio-biznes

10 млн. евро за развитие на малките и средни предприятия в граничния регион между България и Гърция ще бъдат отпуснати по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 г. Мярката бе одобрена в рамките на Петото заседание на Комитета за наблюдение на програмата, което се проведе в Ксанти, Гърция. 80 от малките и средни погранични предприятия в двете страни ще могат да се възползват от финансовата помощ по приоритетната ос „Конкурентен и иновативен трансграничен регион“, с която ще се даде тласък на развитието и допълнителни възможности за инвестиции. 30 на сто от средствата ще бъдат насочени изцяло към новосъздадени предприятия, а мярката ще бъде отворена още този месец. Максималната стойност на всеки проект ще е 600 000 евро, като 65% ще е безвъзмездната субсидия, а 35% ще е собствен принос на кандидатите.

640-420-grejva-kolednata-elha-v-sandanski

Коледните празници в Сандански стартират със запалването на празничната украса и на елхата днес. На 7 декември, ще има изложба в Археологическия музей от 17,30 часа, от 19 часа ще се играе театралната постановка „Брачни безумия“, а от 19:30 часа в село Склаве ще се играе театралният спектакъл „Квадратурата на кръга“. Домът на културата в града пък ще се превърне в арена на цирковото изкуство на 8 декември. В дните от 10 и 14 декември Археологически музей ще стане дом на Работилница „Коледа в музея“, а на 12 декември Общинският младежки театър ще представи своята театрална постановка, също в Дома на културата.

glasuvane2

Остава един ден до края на онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, които се връчват от Министерството на туризма. Електронният вот ще определи победителите в 16-те категории и ще бъде прекратен на 5 декември 2018 г. точно в 24:00 часа. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Общините Петрич, Банско, Самоков и Сапарева баня се състезават за „ОБЩИНА НА 2018 Г. ЗА ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ“. Петрич е номиниран и за „ОБЩИНА НА 2018 Г. ЗА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ“. Гласуването е на страницата на Министерство на туризма https://tourismawards.bg/ .

Страница 1 от 508